Dag 11. Montigny les Monts naar Auxerre

Woensdag 9 juli 2014
Montigny les Monts naar Auxerre
Dagafstand: 55 km
Totaal: 651 km
Snelheid: 15,6 km/u (inclusief stadswandeling Troyes)
Max: 37,7 km/u
Max klim: 7%
Hoogte: 472 meter
Kaarten Wim-Els: 11:4

Vanmorgen helemaal ingepakt vanwege de regen die voorspeld was en die tijdens ons ontbijt ook viel. Voor we vertrokken waren de regenbroeken al weer uit en binnen 10 km ook de jassen.
Het was een fietstocht zoals je in Frankrijk verwacht. Op en af. Leuke weggetjes afgewisseld met druivenvelden, graan, bossen en dorpjes. We zijn nog even gestopt in Evry Le Chatel waar van de vesting alleen nog de St. Nicolaas poort met twee torens is overgebleven daarnaast is er een bijzondere ronde markthal in vakwerk stijl.
We hebben zowel de koffie als de lunch op een bankje kunnen doen. Hoewel de temperatuur tot een voor ons dieptepunt was gedaald 16 C.
8 km voor Auxerre kwam toch de voorspelde regen. Nog even geschuild maar de druppels bleven komen dus toch nog de regenjas aan. Tot we Auxerre in reden bleef het bij spetters maar bij het inrijden in de stad viel het met bakken.
Nog even door het centrum gewandeld maar door de regen is daar niet zoveel aan wat wel jammer is want dit is echt een leuke stad. Allemaal leuke winkeltjes die gevestigd zijn in mooie vakwerkhuizen. We zijn aan de overkant bij een Noord Afrikaans restaurant wezen eten en om 20 uur konden we papa’s  fiets in de keuken plaatsen omdat er in de garage geen stroompunt aanwezig is. We gaan ons voorbereiden op de wedstrijd vanavond en hopelijk wordt die uitgezonden want het internet is niet al te best dus naar de radio luisteren wordt dan lastig. Hopelijk hebben we morgen net zoveel geluk als vandaag en houden we het ook grotendeels droog.

 

Evry Le Chatel St. Nicolaaspoort

Evry Le Chatel
St. Nicolaaspoort

Evry Le Chatel De markthal.

Evry Le Chatel
De markthal.

Auxerre Tour d'Horloge

Auxerre
Tour d’Horloge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s