Dag 23. Rocamadour naar Cahors

Maandag 21 juli 2014
Rocamadour naar Cahors
Dagafstand: 71 km
Totaal: 1380 km
Snelheid: 13,9 km/u
Max: 37,9 km/u
Max klim: 11%
Stijging: 809 meter

De dag begon zwaar bewolkt maar om dat onze klim kilometers vooral in het begin zaten kwam dat mooi uit. Onderweg nog wel een paar spetters regen gehad maar niet veel.
Het eerste deel van de klim was goed te zien vanaf Rocamadour en was niet minder erg als hij eruit zag.
Mooie tocht naar Labastide-Murat. Bij het binnenrijden van deze plaats nog even wat regen. In deze plaats wonen veel niet Fransen. Zo spraken we een paar Nederlanders die van de yogales af kwamen en al jaren in de omgeving woonden.
Na Labastide een heerlijke afdaling van 20 km tot aan Vers aan de Lot. Prachtige daling maar ook een prachtige weg door een vallei naar de Lot.
Ook het stuk na Vers tot aan Cahors was een prachtige route die bovenlangs de rivier liep.
Vandaag wel een aantal aanvaringen met Toine die op de navigatie rijdt en ik op het boekje, helaas lopen de routes niet altijd gelijk en dan is er enige discussie wat de beste route is.
Even zoeken naar de camping die volgens ons boekje altijd plaatst heeft voor fietsers toen we aankwamen was er plek genoeg op het tenten veld maar tegen de avond stond het aardig vol. Net nadat wij onze tent hadden opgezet kwamen er nog een stel uit Meppel op de fiets aan. Annet en haar man. We stonden nog even te kletsen toen het begon te druppen dit druppen ging over in een wolkbreuk. Ik was alleen in de tent want Toine was douchen. Zo goed en zo kwaad als mogelijk alles droog proberen te houden en dat was niet eenvoudig de modder spatten onder de tent door weer omhoog zeker 50 cm. Toen de bui voorbij was alles weer modder vrij gemaakt en daarna droogde alles perfect.
Nog een gezellige avond met de Nederlanders gehad. Nog even met een ouder Engelse (68) fietser gesproken. Hij liep de hele dag met een big smile rond. Hij had 18 jaar geleden de loterij gewonnen. 600.000 pond en is daar van gaan rentenieren.

 

Rocamadour. Laatste blik

Rocamadour. Laatste blik

Dal van de Lot

Dal van de Lot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s