Dag 25. St. Nicolas naar Castera Verduzan

Auvillar. Markthal

Auvillar. Markthal

Auvillar. St.jacobsbeeld in de kerk

Auvillar. St.jacobsbeeld in de kerk

St. Antoine

St. Antoine

Lectoure

Lectoure

Woensdag 23 juli 2014
St. Nicolas de la Grave naar Castera-Verduzan
Dagafstand: 80 km
Totaal: 1532 km
Snelheid: 13,5 km/u
Max: 48 km/u
Max klim: 20%
Stijging: 918 meter

Vandaag was het weer warm als vanouds en we hadden een aardige tocht gepland.
Eerst terug naar de brug waar we nu met de fiets in de goot af moesten dalen. Dat ging prima en hierdoor lag de camping maar 1 km van de route. Op het fietspad langs het kanaal was het hartstikke druk met fietsers maar ook met wandelaars richting Santiago, te herkennen aan de schelp op de rugzak.
Gisteren nog vergeten te vertellen maar Toine liet de navigatie vallen en het leek erop,of die het helemaal niet meer wilde doen. Maar gelukkig toen we dreigden hem open te schroeven ging hij het van schrik weer doen. Vanmorgen moesten we volgens het boekje via de grotere weg Auvillar door fietsen, de navigatie gaf een andere weg aan onderlangs deze keer de navigatie gevolgd. Kwamen we op een klim van 20% terecht. Wij fietsen hem allebei op. Omdat er een auto achter zat stopte Toine even om op mij te wachten. Er kwam gelijk een mevrouw aanlopen of we hulp nodig hadden. Het was een Nederlandse die daar woonde en volgens haar kwam niemand daar omhoog fietsen maar liep iedereen. Het koste even wat moeite maar we zijn weer op gestapt en verder gefietst en fietsend boven gekomen.
Het plaatje Auvillar is schitterend. Prachtige ronde markt maar ook het plaatsje zelf is echt leuk. Daarna zijn we nog door St. Antoine gefietst altijd leuk als er een stad naar je vernoemd wordt. In Miradoux hebben we gepicknickt op de Jeu de Boules baan. Ook hier loopt de fietsroute gelijk aan de wandelroute en zie je heel veel wandelaars.
Daarna via Lectoure, wat een leuk toeristisch plaatjes is, Terraube, waar we door de warmte een extra pauze hebben ingelast naar Castera-Verduzan gefietst. Het was een zware dag door de warmte maar ook door de hoogte meters en wat het minder leuk maakte was de enorme hoeveelheid vrachtverkeer die ons inhaalden of tegemoet kwam. Eigenlijk de eerste keer sinds vertrek dat de route over een weg reed die veel zwaar verkeer had. De wegen zagen eruit als rustige landwegen maar helaas.

2 thoughts on “Dag 25. St. Nicolas naar Castera Verduzan

  1. Voor Bauke Mollema en Laurens ten Damme hebben we veel bewondering, maar voor jullie prestatie nog meer. Om te lezen dat niemand die beklimming van 20% haalt en jullie wel. Chappeau!!!!

  2. Wat zijn jullie sportief bezig! Petje af!
    Els, van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen. En Toine, zing je Els toe namens ons allen!
    Nog een hele mooie reis en succes met “bergen en dalen”!
    Groeten, Maria, Paul, Maren en Ivo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s