Dag 26. Casterna-Verduzan naar Maubourguet

Onderweg

Onderweg

Donderdag 24 juli 2014
Castera-Verduzan naar Maubourguet
Dagafstand: 74 km
Totaal: 1606 km
Snelheid: 14,2 km/u
Max: 46,4 km/u
Max klim: 8%
Stijging: 808 meter

Vandaag weer een prachtige fietsdag.
Zwaar bewolkt waardoor de omgeving minder fotogeniek is maar heerlijk fietsweer.
Eerst rustig opgeruimd en later dan normaal vertrokken. Eerst richting Biran. Na een korte klim was het een mooie tocht door een dal. Let op gelijk is het hier nergens daarvoor moet je naar de polders in Nederland. Bij Biran aan gekomen reed Toine voorop en in plaats van naar het dorp te fietsen rijdt hij in volle vaart de afdaling in. Te veel stijgen om terug te fietsen maar het schijnt een mooi dorpje te zijn. Hier kwamen we voor de tweede keer een dood gereden hert tegen.
Gisteren liep er een hertje vlak voor mij de weg over en bleef daar nog even staan voor het rustig weer de wei in liep. Toine had dat een paar dagen eerder.
Door gefietst naar Brouilh-Monbert waar we in een heel speciaal dorps café koffie en thee hebben gedronken. De thee werd met suiker geleverd en de room van de voorgangers zat nog op het kopje. Annet en Meintho zaten al op het terras en Annet kwam net van de WC die heeft ze alleen bekeken want het was ergens achter op het erf een gat in de grond. Overigens hebben we hier al meer gezien dat de wc ergens achter in de tuin is.
Samen nog op gefietst tot Montesquiou. Daar zijn wij gaan picknicken op een aire repos en zij door gefietst naar het dorp.
Dit dorp viel wat tegen. Toen over een prachtige kam aan beide zijde van de weg een dal naar Marciac. Bij een van de stijgingen hoorde ik een man achter mij hijgen dus ik keek al een keer voorzichtig om waardoor ik langs de weg terecht kwam en af moest stappen was het een wielrenner die een heel verhaal over de Tour de France had tegen mij. Daarna fietste hij door naar Toine en vertelde daar het verhaal nog een keer. De tour zou morgen door Marciac komen maar inmiddels zijn we in Maubourguet en schijnt de tour morgen hier te starten. De feesttent is achter de camping en het is daar nu enorm gezellig. De mensen hier zijn apetrots want de tour is hier nog nooit gestart. De mevrouw van de camping heeft dat nog speciaal in ons pelgrimspaspoort vermeld.
Dadelijk nog even naar het feest gedruis lopen en misschien morgen nog even kijken. Wij willen morgen toch in Oloron aankomen om daar zaterdag een rustdag te doen om het een en ander te wassen en goed uitgerust de Pyreneeën over te gaan en aan ons laatste stuk te beginnen naar Spanje.

image

Marciac

Marciac

Afzettingen voor de Tour vanmorgen zijn al gereed.

Afzettingen voor de Tour vanmorgen zijn al gereed.

 

One thought on “Dag 26. Casterna-Verduzan naar Maubourguet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s