Dag 34. Najera naar Villanasur

Vrijdag 1 augustus 2014
Najera naar Villanasur Rio de Oca.
Dagafstand: 71 km
Totaal: 2132 km
Snelheid:14,2 km/u
Max: 42 km/u
Max klim: 12%
Stijging: 803 m

Vandaag waren we iets eerder op pad. Het weer was zwaar bewolkt en voor ons dus perfect fietsen. We moesten klimmen van 500 naar 800 m dalen naar 575 m en weer klimmen naar 990 m en weer een klein stukje dalen. De komende dagen blijven we boven de 800 meter en zullen we volgens het boekje minder hoogte meters maken.
Vandaag zijn we weer door leuke plaatsen gekomen. De eerste Sto. Domingo de la Calzada was helemaal vol van de camino lopers. Echt gezellig en wie komen we daar tegen de meneer uit Zuid Limburg. Hij had een dorp eerder geslapen en had gisteren 3 keer een lekke band gehad dus Belorado niet gehaald. Nu was hij op weg naar Burgos. Daar komen wij morgen pas aan misschien zien we hem toch nog een keer.
Heerlijk koffie/thee met iets lekkers erbij genomen en toen weer verder. 30 km langzaam klimmen over wegen waar het eindpunt ergens voor je ligt en de omgeving niet veranderd. Ook Belorado is een leuk plaatsje heerlijk op een terras gezeten en toen het laatste stuk. Eerst langs de zeer drukke N120 geen pretje. Daarna de laatste klim. Langzaam tot 5% stijgen 4,5 km lang. De weg was kaal en saai en je had geen idee of er überhaupt een dorp zou komen. Het dorp is gekomen en het is een gat van niets maar we zitten in een heel leuk hotel. Met een ouderwetse badkuip en een orientaalse in richting. Waar nu niet zoveel van te zien is want de tent, slaapzak etc. Hangen hier te drogen. Vannacht geen camping er is er geen en dat komt goed uit want het regent. Ook morgen in Burgos een hotel want daar is de camping te ver van de stad.
Wij dachten dat er niets was in het drop bleek er toch een snackbar waar een hoop bedrijvigheid was ivm festiviteiten dit weekend.

Sto. Domingo. Overal zie hè kunstwerken met al thema de camino.

Sto. Domingo.
Overal zie hè kunstwerken met al thema de camino.

Sto. Domingo

Sto. Domingo

Belorado

Belorado

Klim na Tosantos, niemandsland in.

Klim na Tosantos, niemandsland in.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s