Dag 37. Fromista naar Mansilla de las Mulas

Naast rustige weg een kaarsrechte camino gemaakt van Fromista naar Carrion. 18 km.

Naast rustige weg een kaarsrechte camino gemaakt van Fromista naar Carrion. 18 km.

Maandag 4 augustus 2014
Fromista naar Mansilla de las Mulas
Dagafstand: 99 km
Totaal: 2359 km
Snelheid: 16,6 km/u
Max: 52,3 km/u
Max klim: 7%
Stijging: 467 m

Naast de fietsers uit Barneveld zijn we gisteren aan het eind van de dag nog een stuk op gefietst met een Braziliaan die eerst op vakantie was geweest met z’n vrouw in Europa en nu alleen de camino fietste tot Porto om vandaar weer terug te vliegen naar Brazilie.
Gisteravond tijdens het eten is er nog gezellig een wandelaarster aan geschoven uit Den Bosch. Zij heeft vandaag de laatste dag en heeft vanaf St. Jean Pied de Port gelopen en heeft al eerder het stuk naar Santiago gelopen. Vanmorgen 5 km na Fromista kwamen we haar nog tegen.
Ook vandaag weer een heerlijke fietsdag. We hebben de hele dag langs of op de wandelroute gefietst.
Heerlijk windje in de rug of in de zij.
Tot 60 km was het een mooie route voor de fietser. Afwisselende omgeving wel wat rechte wegen. Voor wandelaars niet erg spannend. Veel wandelaars lopen 20-25-30 km. De plaatsjes lagen vandaag ongeveer 20 km uit elkaar en daar waren rechte wandelwegen tussen getrokken en het eerste stuk zelf zonder bomen later waren het wel wandelwegen met kleine boompjes er naast. De plaatsjes waar we door heen kwamen waren niet heel bijzonder dus weinig tijd gebruikt om dingen te bekijken. Om 14 uur waren we al in de plaats waar we wilden kamperen. Besloten om in een heel relaxed tempo nog 20 km door te fietsen en daar een hostel te nemen.
Het laatste stuk nog op gefietst met een fietser uit Madrid die voor de tweede keer de camino fietste en van plan was dit vaker te doen maar dan andere routes. Hij deed het uit religieuze overweging. Op het terras voor het hostel nog even zitten kletsen met een Spaans meisje wat de camino fietst maar dan over de wandelweg. Ze heeft een fiets die niet past en leunt dus te veel op haar pols waardoor ze RSI verschijnselen heeft en met ijs moet koelen van de dokter of stoppen en rust.
Vanmorgen bij het ontbijt zat er ook een Koreaans gezin. Zij lopen de camino van St. Jean Pied de Port. 40 dagen. Vandaag zijn we heel veel Aziaten tegengekomen. Wij vragen ons af hoe die mensen op het idee komen om hier 6-7 weken te gaan lopen.

 

Sahagun

Sahagun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s