Dag 42. Melide naar Santiago.

Zaterdag 9 augustus 2014
Melide naar Santiago
Dagafstand: 69 km inclusief Santiago naar hotel.
Totaal: 2734 km
Snelheid: 13,0 km/u
Max: 57,7 km/u
Max klim: 13%
Stijging: 1154 m

Het einddoel is bereikt. We hebben ons compostelaat.
Vandaag was er heel slecht weer voorspeld dus hebben we een hotel geboekt net buiten Santiago. (Dat heeft als voordeel dat de kapotte tentstok niet meer gebruikt hoeft te worden.)
De rit vandaag was prachtig. De hele dag door de bossen gefietst. Onze route volgde vandaag een eigen pad. Dit om te voorkomen dat we niet de hele dag op de drukke N547 hoefden te fietsen. Als eerste reden we vanuit Melide naar Arzua via DP4603 zuid-west en bij Rendos weer noord-west. In Arzua aangekomen zagen we Spanjaarden met hun kinderen uit de auto stappen naar het toeristen bureau lopen en een stempel halen daarna koffie drinken en met de auto verder naar de volgende stempelpost. Bijzonder wat geef je je kinderen dan mee. Van af Arzua zijn we via Touro gefietst een prachtige route. In Touro bij de supermarkt kwamen we de Belgische fietsers weer tegen zij hadden net iets gegeten. Wij hebben daar ook brood gehaald en zijn toen voor het stadhuis wat open was op een bankje gaan lunchen en daar hebben we de laatste stempel van onderweg gehaald. Daarna de laatste loodjes. En zoals jullie zien was het behoorlijk op en af. Wel meer af dan op maar toch.
Op naar Santiago. Dat viel nog een beetje tegen omdat we nog aardig wat hoogte meters moesten maken en zo kwamen we via Acins de stad Santiago binnen. Het was nog even zoeken en een heel steile klim naar het centrum maar we hebben de kathedraal gevonden. Daar even gekeken en toen in de rij bij het pelgrimshuis voor het compostelaat. Van de mensen van de huiskamer van de lage landen hoorden we dat er gisteren een record gevestigd was 2500 uitgiften en vandaag verwachten ze nog meer. Wij hebben ongeveer een uur in de rij gestaan samen met de Belgen die voor ons waren aangekomen. Wij waren vanmiddag om half 4 bij de kathedraal.
Morgen gaan we uitslapen en daarna rustig de stad bekijken. Maandag een dagje naar Finisterre, dinsdag regelen dat de fietsen naar huis komen en woensdag naar Madrid.

Watermolen

Watermolen

Santiago. Eindelijk.

Santiago. Eindelijk.

Santiago. Kathedraal

Santiago. Kathedraal

Santiago. Plein aan de kant van het pelgrimshuis. Het kruis wat ik van mijn zus heb gekregen de hele vak tie heb meegefietst aan de tas.

Santiago. Plein aan de kant van het pelgrimshuis.
Het kruis wat ik van mijn zus heb gekregen de hele vak tie heb meegefietst aan de tas.

3 thoughts on “Dag 42. Melide naar Santiago.

 1. Gefeliciteerd Els en Toine,
  Chapeau. Het doel is bereikt. Nu wat uitrusten en alles de revue laten passeren.
  Bedankt dat we de tocht op jullie lastdrager mee hebben kunnen maken. We hebben genoten van jullie verslagen.
  Nog veel plezier de komende dagen in Finisterre en Madrid
  Groetjes en tot ziens

 2. Het is inmiddels woensdag, dus jullie zijn al een paar dagen geleden aangekomen op jullie eindbestemming, de kathedraal in Santiago de Compostella. Superproficiat! Petje af voor jullie prestatie! En dan ook nog iedereen thuis op de hoogte houden tussendoor. Heel erg leuk om zo jullie wel en wee te volgen, meestal wel! Geniet nog maar lekker al zal het vreemd zijn om niet op de fiets te hoeven stappen. Ik duim voor beter weer de komende dagen!
  Groetjes en tot snel, Margreet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s