Dag 44. Cabo Finisterre.

P1050495

SAntiago: St. Fransicuskerk. 800 jaar geleden is Franciscus van Assisi naar Santiago gelopen en dat wordt gevierd dus konden we ook daar een speciaal certificaat ophalen.

Santiago: St. Fransiscuskerk.
800 jaar geleden is Franciscus van Assisi naar Santiago gelopen en dat wordt gevierd dus konden we ook daar een speciaal certificaat ophalen.

De laatste dag van de fietsreis. Hoewel we vandaag niet fietsen want we zijn met de bus van Santiago naar Cabo Finisterre of in het Galicisch Fisterra geweest dit was voor de middeleeuwse pelgrim het einde van de wereld. Het meest westelijke puntje van het vaste land van Europa.
De bustocht duurde ruim 2 uur en was een mooie tocht. Het gebied is heuvelachtig en je rijdt helemaal langs de baai.
Heen lagen er veel bootjes op het droge en terug bij vloed dreef het allemaal.
Het was zo druk dat er 2 bussen vertrokken om 9 uur.
Toen we aankwamen in het plaatsje Fisterra. Eerst even wezen brunchen en toen naar de kaap gewandeld. Een tochtje van 30-45 min lopen. Inmiddels voelen we ons geen pelgrim meer maar een toerist. Op de kaap is niets te beleven maar er worden hele busladingen mensen naar toegebracht en die stappen bij de kaap uit. We hebben een paar foto’s gemaakt en natuurlijk een bij kilometerpaal 0,00 van de Camino en daarna snel weer terug naar het dorp. Op de hele route, buiten Santiago was het nergens zo druk. Om 15 uur de bus weer terug. Nog even door Santiago gelopen en alvast even bij Hotel Mexico langs in verband met het vervoer van onze fietsen. Helaas er zou tot 18 uur iemand zijn maar om 17:45 uur was die persoon niet meer aanwezig. Gelukkig nog wel even gesproken via de telefoon en onze vragen zijn beantwoord. Vandaag hebben we aardig wat kilometers gelopen en we hebben meer last van onze benen als de hele vakantie op de fiets. Dus de keus om te gaan fietsen in plaats van lopen was een goede.
Hiermee eindigt onze fietsreis.

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre 0,00 km paal van de Camino.

Cabo Finisterre
0,00 km paal van de Camino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s