Dag 4 Sta. Clara-à-Velha naar Cercal

image image image image image imageZondag 3 mei 2015

Dagafstand: 58 km
Totaal: 198 km
Gem. 13,6 km/h
Temp 23,7 in schaduw. Er waren zoveel wolken dat we de zon amper gezien hebben
Max snelheid: 43,1. km/h
Stijging 852 m
Totaal: 2450 m
Gem klim: 3%
Max klim: 7 %
Vandaag zou een glooiende dag worden. Het is duidelijk minder warm, bewolkt en erg benauwd. Het wordt saai maar wederom een prachtige tocht met mooie ver gezichten en wij hebben bij glooiend een ander gevoel en aan de hoogte meters is te zien dat vandaag een klim dag was. Eerst naar Luzianes over de N266 daarna de N123 naar Odemira rustige route.
In Odemira gegeten, dit is een leuk plaatsje en gelukkig een flappentap die geld gaf, was in de vorige twee plaatsen niet gelukt. Bij Odemira de N120 op en gelijk fors klimmen naar Sao Luis daarna meer dalen dan stijgen naar Cercal waar alles om de rotonde draait waar we vanuit ons appartement op kijken. We fietsen over provenciaalse wegen maar die zijn erg rustig dus heerlijk fietsen alleen vanmiddag op de N120 reden ze fors door. En daar waarschuwt het boekje voor dat het fietsen op zondagmiddag niet aan te raden is. Er wordt hier nog met alcohol achter het stuur gereden. Helaas.
Gelijk met ons kwam er een Frans echtpaar aanlopend onderweg naar Santiago. Ze lopen vanaf Faro de Camino la Plata. Toine heeft ze uitgebreid gesproken toch jammer dat ze alleen Frans spreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s