Vrijdag 7 augustus 2015. Paterna naar Galluzzo.

Fietsdag 10
Paterna naar Galluzzo bij Florence.

Dagafstand: 59 km
Totaal: 472 km
Gem: 13,9 km/u
Temp: 44C
Max snelheid: 44,2 km/u
Stijging: 648 m
Totaal: 5037 m
Max steilheid: 12%
Gem steilheid: 4%

De eerste twee uur door het dal waren schitterend. Heerlijk op en af fietsen meer op dan af. In Figline Valdarno nog boodschappen gedaan bij de Lidl. Heerlijke broodjes.
Daarna begon het loodzware stuk de heuvel over naar Florence. Inmiddels was de temperatuur gestegen naar boven de 40 C. Maar om 12:35 hadden we 4,5 km klimmen erop zitten en moesten we na een daling van 3,5 km nog 1 km klimmen. In de afdaling in het dorpje San Polo in Gianti. Heerlijk gepicknicked en uitgerust daarna de uitdaging voor de laatste km klimmen. Daarna grotendeels afdaling naar Grassina en toen van de route af richting Galluzzo. Ging mis waardoor we meer km gefietst hebben maar geen meter meer geklommen wel
Moesten we nog wat verkeersregels overtreden maar uiteindelijk de auto gevonden. Bart z’n fiets had 4 km voor het eind nog problemen met de vrij loop die we niet zelf kunnen op lossen helaas.
Terug bij de auto mochten we nog douchen in een van de appartement en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Om half 8 waren we op de camping.
Morgen is Bart jarig en gaan we Bologna verkennen en zondag gaan Bart en Celine naar huis en wij naar Duitsland nog een paar dagen vlak fietsen.

image

Appartement in Galluzzo.

Appartement in Galluzzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s