Dag 6 Breves naar Cercy la Tour

Woensdag 13 juli 2016

Dagafstand: 91 km

Totaal: 412 km

Gem: 17,1 km/u

Temp: 14C bij regen en 22C zon

Max snelheid 29,6 km/u

Stijging: 265 meter 

Totaal: 1595 meter

Max steilheid 8%

Gem steilheid 2%
Vandaag was een wisselende dag qua weer. Van morgen net voor we vertrokken kregen we de eerste regen bui op onze kop maar erger ook onze tent en zeil nat. Toine alles onder de boom gesleept en toen toch alles in gepakt . De route was prachtig. Weerderom een stukje nostalgie. Waar we in een haventje hebben koffie gedronken kruisden we de weg die Ik 2 jaar terug met papa heb gefietst 5 km voor de wissel. Nu hier koffie gedronken samen met een Franse fietsster. Was wel grappig ze had van alles te vertellen en ze vond dat we moesten luisteren. De route langs het kanaal was prachtig en hier moet aardig wat hoogte verschil overbrugd worden dus veel sluizen en soms 2 sluizen achter elkaar. Veel boten gezien maar weinig Fietser de meeste tijd fiets je alleen. Inmiddels was het jasje aan, jasje uit weer geworden. Dus een menu du jour genomen. Zelden zo’n liefdeloos eten gehad maar toch aardig gegeten. Daarna weer verder langs de route van de 16 sluisjes. Jammer dat het daar zo regende. Nog een heel stuk met zon gefietst. Helaas werd het weer slecht 5 km voor onze overnachtingsplaats. Dus hebben we een chambre genomen bij een heel bijzondere mevrouw. Onze tent en zeil hebben we laten drogen op het gras kunnen we die morgen weer droog op zetten. De temperatuur gaat weer omhoog de komende dagen. Want vandaag was 14C wel erg koud. 


Na deze waterscheiding komen de boten in een meer uit die het water in de kanalen reguleert.

Na de 16 sluisjes moeten de boten door 3 tunnels totaal 1200 meter maar daar zie je als Fietser niets van helemaal uit de rots gehakt.

One thought on “Dag 6 Breves naar Cercy la Tour

  1. We gaan nu eens reageren op de mooie foto’s die jullie meesturen. Dat maakt jullie fietsverhaal beeldend voor ons.
    We kijken uit naar het volgende verhaal.
    Hopen dat morgen de zon schijnt. Jullie hebben niet voor niets de keuze voor Frankrijk gemaakt. Zou toch stabieler weer zijn dan in Duitsland?
    Groetjes
    Lia en Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s