Treinreis Moskou naar Irkutz-Baikelmeer

Maandag 31 juli 2017 Vandaag een spannende dag de treinreis gaat beginnen. Besloten om de taxi te nemen. Nog even wat extra boodschappen voor de bijna 90 uur durende treinreis. Net zoals overal een prachtig schoon station. Altijd grappig als je borden laat hangen maar de doorgang blokkeert met een rijstoelen. Om 13 uur naar de trein gelopen. We hebben een treinstel met 90% Nederlanders. We moeten nog even wennen dat we niets hoeven alleen maar relaxen tot in Irkutz. Tot nu toe is het veel vlakker dan verwacht en langzaam aan wordt het ook dunner bevolkt. Op stations waar de trein langer staat wordt allerlei etenswaren aangeboden uit de moestuin. Onze Russische dame die ons en onze spullen bewaakt is heel aardig en let goed op ons. Onze coupe helemaal ingericht zodat we hier met 4 man kunnen leven. Het is net primitief kamperen. We halen de tijd in. Iedere dag 1 uur zodat we in Irkutz 4 uur verder zijn dan in Moskou. 

Dinsdag 1 augustus 2017
Dag 2 in de trein. De eerste hele trein dag zit erop. Vlak voor Yekaterinburg reden we met topsnelheid langs een witte grenspaal Azië in. 

Onderweg 2 keer even de trein uit en inmiddels een heel afwisselend landschap met kleine huisjes, ook hier heeft de golfplaat zijn intrede gedaan. Wegen zijn vaak nog onverhard en na een bui een modderpoel. Gezellige medereizigers van verschillende organisaties. Eten in de trein lijkt op kamperen. Gister Griekse salade en vandaag couscous met noten, zongedroogde tomaten en abrikozen en chorizo. 

Inmiddels hebben we er bijna 2000 km op zitten. Het tempo is vergelijkbaar met onze autovakanties in de jaren zeventig en ons onderkom ook. Volgens Toine minder vermoeiend want ik heb minder geslapen dan in de auto.

Woensdag 2 augustus 2017 

Dag 3 in de trein. Onze derde dag in de trein. Het slapen gaat prima. Het voelt echt als de caravan maar nu trekt het landschap aan ons voorbij terwijl we rustig zitten te relaxen. Weinig lange stops vandaag. Een leuke stop met allemaal barboeska’s die op het perron stokvissen, broodjes, augurken etc verkochten. 

Onze lange stop was in Novosibirsk. Mooi station met allemaal winkeltjes dus ontbijt spullen gekocht. Het grappige van deze reis is dat we ons aan de Moskou tijd houden maar inmiddels al 4 uur richting oosten zijn. Vandaag komt daar nog een uur bij. Dus nu is het in Moskou 6:15 uur en lokaal is het 10:15. 

Donderdag 3 augustus 2017 Laatste hele dag in de trein morgen om 11:30 uur worden we vrij gelaten. 

Vandaag werden we getrakteerd op een ander landschap en ook meer lokale bebouwing. Helaas geen foto’s want mijn telefoon is uitgevallen. In Krasnoyarsk nog even wat langer eruit en buiten op het plein wezen kijken

Vrijdag 4 augustus 2017 Vandaag vroeg op om de ontploffing die onze coupe is geworden weer terug in de tassen te krijgen. Het is allemaal gelukt. Gelukkig hadden we al ons beddengoed en handdoeken nog in 4voud want het werd nageteld. Nu is er duidelijk meer activiteit te zien en lijkt het wat rijker. 

Inmiddels zijn we aangekomen na 5100 km treinen aan het Baikelmeer. ( bijna net zo groot als België en het grootste zoet watermeter ter wereld) Een echte Russische badplaats. Ons onderkomen is bijzonder. Houten huizen met kamers en allemaal poppen formaat. Wc papier in prullenbak en niet in wc altijd weer even wennen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s