Dag 10. Trip naar de rijstvelden in Xinjie.

Nog even een leuke anekdote van gisteren die ik jullie niet wil onthouden. Bij aankomst in deze plaats begon het te regenen. Hier zijn veel bedrijfjes gevestigd in een soort grote garage boxen. Deze zijn erg hoog. Wij gingen schuilen in zo’n box en stonden net binnen zodat we niet nat zouden worden. We waren aan het twijfelen of we door zouden fietsen toen we wat gekraak boven ons hoofd hoorden. We keken naar boven en tot onze verbazing kwam de roldeur naar beneden. Besluit snel genomen we konden net op tijd nog onder de deur door naar buiten.

Vandaag om 7 uur opgehaald bij ons hotel door Belinda een Engelstalige gids die ons samen met nog een stel wat fietst de rijstvelden heeft laten zien. Een bijzondere ervaring. Het is nu laag seizoen en de velden zijn helemaal groen. Maar ook dan prachtig. Het is hoogseizoen als de velden in rust zijn en dus alleen water in de bekken staan dan krijg je een prachtig kleuren spel door de zon en wolken op het water. Zij hebben een langseizoen zonder rijst omdat de mensen hier volgens de gids “lui” zijn en aan een oogst voldoende hebben. Er leven hier 2 bergstammen de Yi en de Hani. De Yi hebben prachtige kleuren aan ook bij hun dagelijks werk en de Hani hebben zwart met blauw aan. Als afsluiting nog even bij een berg dorp langs geweest van de Hani.

Foto’s uploaden moet wachten tot Vietnam. Gaat hier niet lukken.

Rijst korrels

Beneden foto’s van het Hani dorp. Bergbevolking die altijd zwart met blauw dragen.

Links onze gids Belinda. Hier wordt tofu gebakken dit wordt gegeten met een pittig sausje.

One thought on “Dag 10. Trip naar de rijstvelden in Xinjie.

  1. Hi
    Wat een geluk dat jullie nog net op tijd uit jullie schuilplek konden wegkomen. Was die gids naar de rijstvelden al vanuit Nederland geregeld? Zijn ook jullie overnachtingen gepland?
    Zo te lezen is het een prachtige tocht.
    Veel fietsplezier de komende dagen.
    Groetjes Lia en Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s