Dag 17 Co Tiet naar Hanoi

Zaterdag 28 juli 2018
Dagafstand 80 km
Totaal: 874 km
Gem. 15,7 km/u
Max: 34,1 km/u
Stijging: 90 m (boekje 155m)
Totale stijging: 5363
Gem: klim 1%
Max: klim 8%

Weer. Temperatuur 30-34C. Beetje wind op de kop. 2 Kleine buitjes en verder zwaar bewolkt. Prima fiets weer.

Net als gisteren een vlakke etappe. Veel over dijken maar vandaag meer afwisseling dan gister en ook leuk om te zien dat je langzaam naar een miljioenen stad fietst. 20 km voor ons eindpunt verschenen de eerste hogere flats in tegenstelling tot China waar in elke beetje plaats hoge torenflats worden gebouwd en liefst met 10 tegelijk. Hebben we hier maar weinig hoge gebouwen gezien. Hoog uit 5-9 hoog.

Tot vrij dicht op de stad is er nog landbouw en het verkeer redelijk rustig tot matig druk. 10 km voor het eind zijn we nog naar een bromfiets wasplaats geweest en daar is onze fiets netjes schoongemaakt zodat we ze makkelijker mee het hotel in kunnen nemen. Langs het grote West meer gefietst en tegen de tijd dat we in de oude stad kwamen waar ook ons hotel ligt werd het erg druk en vooral rommelig op straat. Hier kwamen we ook westerse toeristen tegen die we al niet meer gezien hadden sinds Sapa. We hebben een heel leuk hotel met zeer enthousiast personeel. Deze locatie is pas een paar maanden open. Onze Fietsen mochten binnen staan in de bar die nog niet open is. Ik had natuurlijk voor het goedkoopste gekozen dus nu een kamer zonder raam.

Er zit wel een soort raam in maar dat lijkt meer op een lichtkoker en aan de andere kant is onze badkamer. Even wennen maar eigenlijk is dit wel erg rustig integenstelling tot de afgelopen nachten en het kan ook niet inregenen wat vanochtend wel het geval was. We gaan even kijken hoe lang we hier blijven en hoe we de komende week gaan indelen. De officiele tocht zit erop. We hebben nog 3 dagen fiets route liggen naar het zuiden. Die gaan we volgende week zeker doen. Morgen de stadswanding Hanoi en overmorgen een fietstocht door Hanoi naar een Pargode. Vanavond gezellig gegeten bij de buren en nog even rondgewandeld. Heel leuke omgeving druk en toeristisch maar dat is ook weer leuk na twee weken Aziatische drukte. En we genieten nu van de luxe.

In het eerste plasje liggen 2 waterbuffels.

Prachtige weg.

De kathedraal bij nacht een slechte kopie van de Norte Dame in Parijs.

One thought on “Dag 17 Co Tiet naar Hanoi

  1. Top. Het einddoel gehaald. En nog wat fietstochten om af te trainen. Hebben jullie in de tassen nog ruimte over voor alle herinneringen?
    Geniet nog van alles.
    Groetjes Lia en Jan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s