Dag 11 Barnstaple naar Sheepwash

Donderdag 6 juni 2019

Dagafstand 47 km
Totaal: 750 km
Gem. 13,5 km/u
Max: 37 km/u
Stijging: 297 m
Totale stijging:
Gem: 3% klim
Max: 10% klim

Weer: prachtig fiets weer. Zonnig Met de inmiddels bekende wolken om ons heen. Het voelde wel frisser dan de andere dagen. 13-14C winderig. Prachtige zonsondergang boven Dartmoor.

Woensdag zijn we Devon in gefietst en gaan we vandaag de coast to coast route in Devon doen. Hoewel we hier niet naar de Noord kust fietsen want die is een aantal km de verkeerde kant op, de zilte lucht is duidelijk merkbaar en ook de getijde werking in de rivier. (Bootjes liggen bij eb in de modder.)

Ook hier weer een prachtig fiets pad, Tarka Trail de eerste 30 km.

We zijn nog 2 dames tegen gekomen die onderweg zijn naar lands end.

Onderweg via een langzame klim naar boven voelde Toine zich niet lekker en had een te hoge hartslag. Nog een uur pauze gehouden maar dit hielp niet. Nog 12 km verder gefietst naar het dorp Sheepwash. Bij verschrikkelijk aardige mensen onze fietsen in de tuin geparkeerd en toen naar dokterspost. Helaas door naar ziekenhuis voor de zekerheid, dat is in deze omgeving iets verder dan bij ons, bij aankomst ziekenhuis voelde Toine zich alweer beter. Daar zijn nog een aantal aanvullende testen gedaan en die waren weer goed en ook zijn hartslag weer terug richting normaal. Gelukkig mocht hij om 21 uur ziekenhuis verlaten. Met taxi weer naar fietsen en om 22 uur weer in Sheepwash. Het fietsen in Dartmoor zit erop. Dus van de 130 km coast to coast in Devon hebben we er 47 afgelegd en de laatste 85 km zullen we helaas per auto gaan afleggen.

Instow, elk stationnetje heeft 3 rode emmers hangen met water. Goed voorbereid voor brand.

One thought on “Dag 11 Barnstaple naar Sheepwash

  1. Dat is schrikken en zo’n eind op (fiets)pad, gelukkig dat jullie nog verder kunnen en gepland naar huis kunnen. Jullie snelle informatie is weer formidabel.

    Goede reis verder

    Jan en Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s